Mostra Internacional de Pastisseria

Edit Content

El pastisser Pachi Larrea, participant a la 6ª Mostra Internacional de Pastisseria, guanyador del millor pastís de xocolata del Món.

El pastisser de Castelldefels, Pachi Larrea, participant a la 6ª Mostra Internacional de Pastisseria – Sant Vicenç dels Horts, va rebre el premi a la Fira Gastronòmica d’Alacant.

La gastronomia catalana ja es pot apuntar una nova fita. Aquesta vegada, a la rebosteria: el millor pastís de xocolata del món es fa a Catalunya. La Fira Gastronòmica d’Alacant va atorgar el premi el passat divendres 27 de setembre al pastisser de Castelldefels Pachi Larrea.

El concurs va comptar amb un jurat expert en la matèria, ni més ni menys que Jordi RocaAlbert Adrià i el famós pastisser Paco Torreblanca, entre d’altres. Van ser qui van triar el pastís de Larrea com el millor del món. La recepta consistia en un pa de pessic recobert amb quatre capes. La primera, compota de fruita de la passió i llima; la segona, trufa de xocolata negra i llet; la tercera, cremós de vainilla i xocolata blanca, i la quarta, mousse de xocolata negra i vainilla.

L’autor del pastís, participant a la 6ª Mostra Internacional de Pastisseria – Sant Vicenç dels Horts, va destacar que una de les claus  és la xocolata que fa servir, que és de l’Equador, el país on va néixer. Explica que és una xocolata que fan els elaboradors “de principi a fi” amb productes locals, i que no s’acaba el procés a Europa, com en altres xocolates més industrials. De fet, un dels membres del jurat, Jordi Roca, també destaca aquesta xocolata i comenta que és “molt especial, bean to bar, amb un gust suau i ben harmonitzada“.

Font: Diari Ara