Mostra Internacional de Pastisseria

Edit Content

Inaguració 8a Mostra Internacional



de Pastisseria

Inaguració 8a Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts

Christian Escribà

És Christian Escribà un pastisser? En un món global i amb transversalitat entre diferents disciplines, hauríem de definir al Christian com un creatiu transversal i global, que utilitza el món dolç com a llenguatge per expressar-se”. Així defineix Ferran Adrià a Christian Escribà, un dels professionals de major reconeixement, projecció i posicionament de l’univers del dolç a Catalunya.

Quarta generació d’una coneguda saga d’aclamats pastissers de Barcelona –que va fundar el seu primer establiment a la Rambla l’any 1906–, Christian Escribà és un creador, un artista (l’han definit com tartista), un talentós innovador i un dels professionals que ha aportat una nova dimensió conceptual, escènica i mediàtica al món de la pastisseria. Entén aquest món com un espectacle que s’ha de viure amb la màxima plenitud i així aconsegueix transmetre-ho en els nombrosos encàrrecs i esdeveniments que rep: des de convencions mundials fins a programes televisius, passant per exposicions d’art contemporani o inauguracions de tota mena. La seva imaginació per situar la pastisseria al bell mig de cada espectacle o esdeveniment és il·limitada, com pastissos que exploten, muntatges amb infinitat de broquetes de tota mena o anells de caramel que es venen a les millors botigues del món.

Amb el seu pare, el gran mestre xocolater, Antoni Escribà, com a referent, ha desenvolupat una carrera gastronòmica entre Barcelona i París. El seu talent ha estat reconegut per l’Acadèmia Espanyola de Gastronomia, amb el títol de Millor Pastisser d’Espanya. Forma part d ela prestigiosa Académie Cuilinaire de France i és ambaixador de la firma de xocolates suïssos Chocovic.

Toni Noguera va començar l’ofici als 15 anys a Can Tuyarro: “es va obrir tot un món per a mi. Hi havia gent amb molt d’ofici i em varen ensenyar com es treballa la matèria primera: els ous, la farina, el sucre, l’ametlla i l’avellana. I amb aquesta, em varen ensenyar com fer galetes, crocants, croissants, full, brioix…”.

Aposta per la tradició en els processos, els productes de proximitat i els gustos de sempre, sota el segell de la qualitat.