Inaguració 8a Mostra Internacional de Pastisseria
Inaguració 8a Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts
-
Dissabte 25 de gener
de 2025. - Hora : 11h
-
Plaça de la Vila.
Sant Vicenç dels Horts
Christian Escribà
És Christian Escribà un pastisser? En un món global i amb transversalitat entre diferents disciplines, hauríem de definir al Christian com un creatiu transversal i global, que utilitza el món dolç com a llenguatge per expressar-se”. Així defineix Ferran Adrià a Christian Escribà, un dels professionals de major reconeixement, projecció i posicionament de l’univers del dolç a Catalunya.
Quarta generació d’una coneguda saga d’aclamats pastissers de Barcelona –que va fundar el seu primer establiment a la Rambla l’any 1906–, Christian Escribà és un creador, un artista (l’han definit com tartista), un talentós innovador i un dels professionals que ha aportat una nova dimensió conceptual, escènica i mediàtica al món de la pastisseria. Entén aquest món com un espectacle que s’ha de viure amb la màxima plenitud i així aconsegueix transmetre-ho en els nombrosos encàrrecs i esdeveniments que rep: des de convencions mundials fins a programes televisius, passant per exposicions d’art contemporani o inauguracions de tota mena. La seva imaginació per situar la pastisseria al bell mig de cada espectacle o esdeveniment és il·limitada, com pastissos que exploten, muntatges amb infinitat de broquetes de tota mena o anells de caramel que es venen a les millors botigues del món.
Amb el seu pare, el gran mestre xocolater, Antoni Escribà, com a referent, ha desenvolupat una carrera gastronòmica entre Barcelona i París. El seu talent ha estat reconegut per l’Acadèmia Espanyola de Gastronomia, amb el títol de Millor Pastisser d’Espanya. Forma part d ela prestigiosa Académie Cuilinaire de France i és ambaixador de la firma de xocolates suïssos Chocovic.
Toni Noguera va començar l’ofici als 15 anys a Can Tuyarro: “es va obrir tot un món per a mi. Hi havia gent amb molt d’ofici i em varen ensenyar com es treballa la matèria primera: els ous, la farina, el sucre, l’ametlla i l’avellana. I amb aquesta, em varen ensenyar com fer galetes, crocants, croissants, full, brioix…”.
Aposta per la tradició en els processos, els productes de proximitat i els gustos de sempre, sota el segell de la qualitat.