Mostra Internacional de Pastisseria

Edit Content

Inaguració Mostra 2024

Inaguració

Jordi Roca

Jordi Roca, el germà petit dels triestrellats germans Roca, va començar la seva formació al món dolç d’una manera diletant, va anar acompanyada de la mà de Damian Allsop, un talentós pastisser britànic que va aterrar a finals dels 90 a la partida de postres de El Celler de Can Roca. Amb ell, en Jordi va conèixer la importància de la cuina dolça, la seva especificació i singularitat. El va ajudar a obrir la seva curiositat, primer com a ajudant, posteriorment com a successor. Li va proporcionar les eines necessàries per saber el perquè de la cuina dolça, així com el mètode, la precisió, l’artesania al minut, la paciència, el temple, la seguretat i la implicació obsessiva. Van ser uns inicis on les regles i la quantificació eren senyes de base.

Des de llavors diu que no ha deixat de divertir-se, de somiar, de provocar, de sorprendre’s i, sobretot, de jugar. Es considera addicte al divertiment dolç des de fa més de 15 anys. Sent una necessitat absoluta de plasmar la seva vida en dolç. Un passeig, un paisatge, una olor, una historieta, un soroll, una transgressió, una emoció, qualsevol camí, diu en Jordi, ens pot conduir a la creativitat.

Llibertat i frescura. Radicalitat i extremisme. Li agrada jugar al límit, amb irreverència i trencant motlles. Sap i li agrada sorprendre en el moment final del menú, on el límit entre allò establert i la fascinació és possible.

Durant la seva trajectòria professional, Jordi Roca ha sigut reconegut com Millor Pastisser del Món per ‘The World’s Best Restaurants’ i Millor Xef Pastisser del Món per ‘World Pastry Stars’. El Millor Pastisser del Món 2014 The World’s Best Restaurants, El Millor Pastisser del Món 2019 i 2023 The Best Chef Awards, El Millor Xef Pastisser del Món, Grand Prix Award 2022 World Pastry Stars

JORDI ROCA

“Llibertat i frescor. Radicalitat i extremisme.”