Les coques de Sant Joan són, de ben segur, una de les elaboracions més tradicionals a totes les pastisseries de Catalunya durant aquests dies.
La tradició diu que les coques de Sant Joan han de tenir una grandària perfecta, sent el doble de llarg que d’ample, i amb els angles arrodonits. Aquesta grandària és igual a la proporció entre el dia i la nit en Sant Joan.
A continuació trobareu un recull d’imatges amb coques de les Faves d’Or 2024 a les millors pastisseries per territori, dels guardons Fava de Cacau – Sant Vicenç dels Horts.
@pasteleriahofmann. Premi de pastisseria innovadora per la seva coca de sacher que gràcies a la massa de llarga fermentació, aguanta més que la resta.
@laxicrapastisseria Coca de briox amb mascarpone, cireres amarenes, galeta cruixent i pinyó.
@cal_jan Coca farcida de crema.
@pastisseriatornes. Coques tradicionals de pinyons i ametlles, fruita o reixada de crema.
@pastisseria_gil Brioix de xocolata amb ganache montada de xocolata 65%.
@tugues_lleida Coca Vienesa: bescuit de melindre, crema cremada, pinyons i toc de canela.
@l_obrador Coca de cireres.
@pastisseriaelcigne Coques tradicionals de pinyons i ametlles, fruita o reixada de crema.
@ferrerxocolataolot Coca de briox farcida de crema cremada.